Friday, April 1, 2011

Faris...Faris

Semalam masa g sekolah faris untuk bayar yuran tengok-tengok bibir anak umi berdarah....habis baju kene darah....ustazah panggil umi suh tengok bibir faris dan sengaja ustazah tak bagi basuh supaya boleh tunjuk kat umi....Faris faris awat yang buas sangat sayang????kan umi kata jangan panjat-panjat kat sekolah...

Alhamdulillah perkembangan faris berjalan lancar...ustazah kata faris pandai tapi faris kuat main....dah bape kali dah dok tukar tempat je pasal dok main....hehehe x pe la sayang umi n ayah pun x push sangat abg belajar sebab abg baru 4tahun...pada umi n ayah abg dah pandai menulis,warna,mengira tu dah kira bersyukur sangat pada umur 4tahun ni...dulu umi n ayah 6tahun baru merasa g sekolah tu pun TADIKA KEMAS...bukan belajar sangat pun dok main+makan ja hehehehe....

Abg Faris pe2 pun umi bangga sangat dengan abg....abg memang anak umi yang bijak dan pandai....dari umur abg setahun memang abg dah bijak...sekarang pun cakap mengalahkan orang tua...umi hantar abg sekolah PASTI tu supaya abg didedahkan dulu dengan persekitaran didikan agama...umi tengok abg dah pandai baca doa2,pandai baca al-fatihah,nyanyi2 lagu islam,belajar sembahyang walau kekadang de gak umi dengar abg bercampur aduk tapi sekurang-kurangnya abg dah pandaikan...alig ba ta pun abg dah pandai baca sampai habis....syabas faris....

Pernah suatu hari tu abg nak masuk bilik air abg minta umi tuala...umi tanya nak buat pe????abg jawap tuala kene letak atas kepala supaya syaitan jantan n syaitan betina x berak atas kepala kita....perghhhh terharu umi dengar....pandai sayang.... n umi kagum dengan abg...abg memang anak umi yang hebat...tapi tu la abg ni lasakkan????macam2 kecederaan dah abg rasa kepala berdarah,jari nak terputus,anu tersepit zip tapi abg tetap aktif....x pe umi suka sebab Dr Fadzilah Kamsah kata budak2 yang aktif adalah budak yang cerdik n pandai....semalam pun umi bgtau ustazah kalo faris buas ustazah rotan je....sikit pun umi x marah kalo ustazah rotan demi kebaikan anak umi....

Umi sayangkan Faris...semoga Faris jadi contoh abg yang baik untuk adik-adik k.....

5 comments:

white rose said...

nti faris dah besar, kak anum bagi dia baca blog ni tau...

beautiful Life_anum said...

Insyaallah....t la de masa updated lg cite tentang faris n firas

musang berjanggut said...

adik2??!! Jeng...jeng...jeng... Hehehehe

beautiful Life_anum said...

Ehhh x btl ek adik2???? cukup ker 2 je???? anak tu rezeki....

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Jom Ikut Aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...